Kan bli lite off

Nu ska inte jag säga att jag är världens aktivaste bloggare. Dock kan jag säga såhär mycket att jag troligtvis kommer bli än mer oaktiv ett tag framöver. Detta av den enkla anledningen att min iPhone gick sönder igår och jag oftast bloggar ifrån den.
Jag lyckades tappa telefonen i asfalten när jag kom hem ifrån stallet så skärmen sprack totalt. Jag kommer troligtvis få en ny telefon så småningom men jag vet inte riktigt när tyvärr. Vi får väl se helt enkelt.Dressyrhästen

Igår kväll när jag var i stallet red jag ett lugnt dressyrpass på ridbanan. Jobbade mycket i skritt med tanken att Kimbi ska komma fram med näsan lite, då hon tenderr att lätt gå bakom lod. Jag fick till en väldigt bra känsla och mot slutet kunde hon gå väldigt lugnt och balanserat även i trav och galopp utan att tappa formen alltför mycket. Kimbi gjorde jättefina bakdelsvändningar och skänkelvikningarna fick vi till ganska bra också. Jag kände att jag kunnat rida runt i all oändlighet på min fina häst.
Igår red jag Kimbi med sporrar. Det är inte ofta jag gör det men det blir sån himla skillnad på Kimbi. Trots att jag har de minsta och snällaste sporrarna jag kunnat hitta så är det verkligen en stoooor skillnad. Hon lyssnar väldigt fint och tappar inte alls energin när det blir jobbigt så som hon kan göra utan sporrar. Jag tror att jag ska träna ett par gånger till med sporrar så kanske jag kan använda det på fälttävlan om en månad.
Bild på mig och Kimbi från fälttävlan i Mantorp förra året.Tävling!

Idag har jag anmält Kimbi till lite tävlingar framöver. Redan på söndag ska vi iväg på en pay and jump och skutta över 80 och 90 cm. Det är så pass litet ridhus så jag vill inte hoppa så högt eftersom vi får lite problem att få plats.

Den 6 april blir det en lokal hopptävling och då ska vi hoppa två rundor på 1 m. Jag hoppas det ska gå bra så att vi kan våga oss upp på 110 cm den här säsongen. Sist men inte minst har jag anmält mig till årets första fälttävlan den 21 april. Det ska bli skitkul så nu får jag och Kimbi ligga i hårdträning sista månaden :). Jag är riktigt taggad!
Första uteritten

Idag har jag och Kimbi varit ute på en lång skogstur tillsammans med två andra tjejer i nya stallet. Ridvägarna blev jag både positivt och negativt inställd till. Det var en hel del grusvägar vilket jag är tämligen skeptisk över, då jag är så rädd om Kimbis ben. De andra ridvägarna var dock väldigt fina. Det var fina skogsvägar, stigar och gamla järnvägsvallar. Inte helt fel med andra ord.

Kimbi var väldigt pigg, men det är väl inte så konstigt när hon först vilade två dagar och sen bara skrittades igår. Annars var hon väldigt fin och skötte sig bra. På slutet fick hon sträcka ut i galopp på järnvägsvallen. Imorgon blir det nog ett pass på banan för min lilla flicka. Eventuellt får jag sällskap av Viweka också, och det är ju inte helt fel :).
Nya stallet :)

Igår flyttade vi in. Fick lite bilproblem på vägen dit så det blev ganska sent. Vi blev tvungna att lasta om Kimbi och byta bil. Kimbi verkade i alla fall kommit till rätta i nya stallet. Nu ska jag vidare mot skolan och så blir det stallet i eftermiddag. Vi får se hur hon verkar ha sovit inatt :).

Dålig bild på nya boxen med namnskylt och allt :)