Sista rycket

Imorgon gör jag min sista dag på mitt arbete som miljöinspektör på Habo Kommun. Det är väldigt blandade känslor. Det har varit ett väldigt lärorikt år och jag kommer sakna jobbet och kollegorna, men samtidigt har jag fått åsidosätta ungefär allt det jag gillar och brinner för. På sätt och vis var det lägligt att Kimbi skadade sig, men det har också ställt till det eftersom min medryttare då valde att sluta. Jag blev lovad hjälp från en som jag trodde var min vän men efter flera svek så slutade det med att min sambo T har fått hjälpa mig med Kimbi de dagar som jag har varit borta. Han har mockat, fixat mat, tagit av och på täcken, promenerat i ur och skur osv. Kimbi och T har faktiskt gått och blivit riktiga vänner och Kimbi står gärna och myser med honom nu. T har också sagt att det där med stalljobb inte var så hemskt som han trodde. Han har tyckt att det var rätt skönt att komma ut lite efter jobbet. Nu fattas det bara att han ska prova att rida på Kimbi också.
 
Jag och Kimbi har börjat sätta igång så smått. Och då menar jag verkligen smått. Jag har kommit upp i ca 4 x 150m trav ett par ggr i veckan. Vi har fått klartecken av veterinären att sätta igång, men han var väldigt noga med att säga att det ska vara försiktigt. Jag räknar med att kunna rida för fullt framåt mitten/slutet av februari. Det ska få ta den tid det tar. Jag vill inte stressa igång, för då finns det stor risk för inflammationer i knät eller på andra ställen pga överbelastning. Har jag tur kanske jag kan börja tävla igen framåt sommaren. Fälttävlan blir det nog ingen nästa år, mer än kanske någon träning om allt går som det ska, men det viktigaste är att Kimbi blir bra igen.
 
Tänk att det var ca 5,5 månad sedan det hände. Sedan allt vändes upponer. Det har varit riktigt kämpigt att inte kunnat vara där för min häst med allt som hon har gått igenom. Jag är evigt tacksam till alla som ställt upp för mig och Kimbi. Snart är det ett nytt år och det är dags att ta tag i allt igen. Jag har gått ner mig en hel del fysiskt och Kimbi ska byggas upp på nytt. Vi har att göra med andra ord, även fast jag inte kommer ha något jobb, i alla fall inte till en början.