Debuten avklarad!

I söndags var det då äntligen dags för Kimbis debut, och min första start på fem år. Underbart var det! Kimbi gick som en klocka och skötte sig prickfritt på tävlingen. I 80 cm hade hon jättemycket energi och tyckte det var skitkul, och hoppade jättestora språng och vi kom runt felfria och fick vår första rosett och plakett. I andra starten i 90 cm hade Kimbi lite mindre energi men hon gjorde trots allt en väldigt fin runda med ett pet. Hon vill gärna trampa om innan hindren när hon blir lite trött, vilket gör att vi kommer nära och Kimbi inte orkar hoppa upp sig. Jag är i alla fall otrigt stolt över henne. I vintras när vi var ute i Gottlösa på pay and jump kom vi inte ens runt banan eftersom kimbi var helt kaiko och stod på bakbenen, bockade och var livrädd. Nu, mindre än ett halvår senare hoppar hon runt utan några som helst problem på tävling som om hon aldrig gjort annat. Jag älskar min Kimbi!

Kan passa på att berätta att vi var på terrängbanan i onsdags också, för tredje gången. Vi tränade för A i teamet A&W, och Kimbi skötte sig otroligt bra även där. Hon var lite stark så jag hade svårt att hålla henne, men i övrigt så gick det otroligt bra. Hon vägrade inte på något trots att vi fick prova en hel del nya hinder. Vi avslutade även med en kort bana vilket hon behärskade otroligt bra. Vi lyckades även med att ta två galoppsprång i häckkombinationen som Kimbi gärna tar tre språng i annars. Nu känns det som om jag bara behöver ta kortet och finslipa dressyren så är vi snart på tävlingsbanorna i Fälttävlan också.

Nu har Kimbi i alla fall fått en välförtjänt vila, vilket jag tror kommer göra henne gott. Hon får gå med sina favoriter, Leo och Bea i hagen och äta sig tjock och fet, så ska jag sätta igång henne om ett par veckor igen. Eventuellt blir det KM om en månad, vilket kanske kn bli kul : )

Jag hittar inte hur man får in hela filmen i bloggen från youtube längre, men här kommer iaf filmerna från tävlingen:
80 cm http://www.youtube.com/watch?v=5xAo44FHNXQ
90 cm http://www.youtube.com/watch?v=22DmyruGb88
Debuten är nära!

I söndags var jag och Kimbi iväg på Pay and Jump i Boxholm där vi var anmälda till 70 och 80 cm. Det var väldigt trevligt med mycket fina hinder och bra personal. Solen gassade hela dagen och jag som var där ett par timmar för tidigt pga att jag inte visste om antalet starter lyckades bränna upp mina stackars armar i solen. Kimbi skötte sig dock väldigt bra. Det känns som om vårens miljöträning givit resultat och Kimbi betedde sig som en tävlingshäst ska. Hon skrittade runt på tävlingsplatsen som om hon aldrig gjort annat och skötte sig exemplariskt på framhoppningen. Inne på banan så la hon in en extra växel och rejsade runt hela banan med 0 fel, och matte hade fullt sjå med att hålla ordning på sin lilla häst så vi åtminstone hoppade rätt hinder. I andra rundan så tappade hon lite energi dock (vilket är förståeligt efter ett antal timmars väntande i värmen + att hon bara är bebis) men hoppade ändå en fin runda med ett pet. Helt klart godkänt resultat för damen denna dag, och en stolande stolt matte till på köpet : )

I måndags så kunde jag inte hålla mig utan har anmält mig och Kimbi till vår första tävling, och denna går av stapeln den 27:e juni i Rappestad som ligger utanför Vikingstad. Där är vi anmälda till 80+90 cm, och vi hoppas på att vi kan göra ett par godkända rundor i vår debut : ). Idag lyckades jag även se att det är Pay and Jump i LYRK på onsdag, så man kanske skulle ta sig upp dit och hoppa några rundor också, så att vi håller igång detta nu.

I onsdags var det avslutningen på ridningen för William Nilsson Fryer, och mamma hängde med för första gången sedan i höstas. Väldigt roligt tycker jag. Kimbi skötte sig väldigt bra som vanligt och skuttade en fin runda på dryga metern på slutet. Det känns som så mycket har lossat nu under våren, och det är så kul. Efter debuten i Rappestad kommer Kimbi få en välförtjänt vila i några veckor. Kanske välbehövligt för mig med?