Hemma igen!

Hemma efter en heldag i Kinda. Uppdaterar mer när jag orkar, men jag kan säga att jag är sjukt nöjd över min häst! 8:e plats :)
Redo!

Nu är allt klart inför imorgon. Bilen är packad och hästen är fixad. Nu ligger jag i soffan efter att ha ätit en kebabrulle och är allmänt trött men nöjd. Imorgon ringer klockan 05.15. Woho!
Just nu!

Det är ju tur att jag ändå hade tänkt bada Kimbi idag. Jag har lite att göra här ;). Kimbi har njutit för fullt över att vara utan täcke.
Regnig ridtur

Nu är jag hemma efter en ridtur i regnet. Kimbi gillade inte riktigt regnet och jag hade lite problem att komma upp på henne först eftersom hon vägrade stå still. Väl uppe fick jag känna på en väldigt pigg häst i alla fall. Hon passade även på att hoppa över en vattenpöl på drygt 1,5 meter eller något. Knäpphäst!

Efter ridturen gängade jag upp hennes broddhål inför helgens fälttävlan i Kinda samt smörjde sadeln och hopptränset. Eventuellt kör jag ett varv till på sadeln imorgon när jag ändå ska smörja resten av sakerna. Nu blir det att slappa i soffan resten av kvällen :). Alice vet hur man gör!
Torsdag

Hoppträningen i tisdags gick hur bra som helst. Kimbi var helt underbar! Hon var förvisso väldigt pigg men vi hade en väldigt bra rytm och fick otroligt fina språng. På flutet kunde vi höja upp till 110 utan att det påverkade oss nämnvärt och vi fick en hel del fina språng på den höjden. Det känns som en start i 110 inte är jättelångt borta, men vi måste upp och träna på de höjderna lite mer innan det är dags.

Igår blev det ingen ridning för min del. Det var supertråkigt väder med spöregn så jag passade på att hänga med min klasskompis till Sharpman istället. Blev inte jättemycket shopping för min del då jag inte riktigt har den ekonomin men jag passade i alla fall på att köpa ett par nya sporrar. Kimbi får lite skav av mina andra så jag hoppas att dessa ska bli bättre. De är hejgjutna istället för de tidigare som hade en skarv mitt på kulan. Jag antog att det var den skarven som gjorde det vasst och att det var det som bildade skav. Vi får väl se om dessa sporrar är bättre.
Hopplektion ikväll

Sitter på tåget just nu på väg hem från skolan. Kom hem ett par timmar tidigare än det var tänkt från början, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu ett par timmar framåt. Jag ska rida hopplektion klockan 18 så jag vill inte vara i stallet för tidigt. Det lutar åt att jag åker och köper lite kattmat och sen åker hem och pluggar lite innan det är dags.

Jag hoppas att Kimbi sköter sig ikväll. Igår var hon väldigt tittig och pigg vilket gjorde vårt dressyrpass rätt ovärt då Kimbi inte alls ville slappna av. Jag hoppas att hennes överskottsenergi börjar försvinna. Det kommer bli lite jobbigt på lördag annars när det är dags för fälttävlan i Kinda. Jag vill ha en harmonisk häst då tack, som inte bara springer så fort hon kan och försöket kolla på allt annat. Vi får väl se hur det blir :).
Kimbis lucka!

Kimbi stormtrivs i stallet och hon älskar sin lucka där hon kan stå och spana ut över lösdriftshagen. Om man frågar Kimbi vill hon nog aldrig flytta från detta stallet. Det är underbart att se henne trivas så bra. Hon är så otroligt lugn och harmonisk. Varje hästägares dröm :).