Snö

Idag har det snöat. Inte mycket men det har än dock snöat. Det är inte ens november än. Förvisso gillar jag snö så länge det inte blir slask, men det känns ändå lite tidigt.

Snart blir det nog dags att sätta på varmare täcke på Kimbi. I år kommer hon troligen inte klippas eftersom hon inte är igång, men hon är ganska frusen ändå och får inte så mycket vinterpäls. Jag har hört att hästar som utsätts för mycket kyla som unga, exempelvis på lösdrift får mer päls än de som inte utsatts för kyla. Kimbi har alltid stått på box så på henne stämmer det säkert.

Imorgon är det fredag och på lördag är det stallfest. Ska bli kul att träffa gänget i stallet under andra former för en gångs skull :).
3 veckor + 1 dag

Så lång tid har det gått. Halvvägs!

Tog en bild på hur operationsåret ser ut nu. Tycker det har läkt fint. Får väl se hur det ser ut när håret växt ut igen. Det kommer säkert bli vita hår som växer ut där. Kan ju bli snyggt ;).
Rätt tid

På ett sätt är det bra att Kimbi är konvalescent just nu. Det har i stort sett regnat konstant i en månad mer eller mindre så det är helt hopplöst att rida.

Våra hagar är inte längre leriga, de är ett gyttjebad. Kimbis sjukhage är hemskt lerig trots att de la in en massa sand i den förra helgen. Jag tycker synd om min lilla tjej som får gå i den lilla fyrkanten så länge när det inte ens finns något att pilla med. Har jag tid försöker jag ta in henne ganska tidigt. Tror det är roligare för henne att stå inne och pilla i höet än stå ute i lervällingen.

Tyvärr märker jag att hon är rätt rastlös. Jag har köpt ett småmaskigt hönät till henne för att det ska ta längre tid för henne att äta. Dock äter hon ganska snabbt ändå... Hon står och skrapar i boxen så fort någon är i stallet. Det har hon faktiskt knappt gjort sedan vi flyttade i våras. Jag försöker gå med henne så mycket jag orkar och hinner, men på grund av det dåliga vädret och att jag haft så mycket i skolan så blir det tyvärr inte så mycket som jag önskat. Nu är det 3,5 vecka kvar. Det är bara härda ut.
2 veckor

Idag är det två veckor sedan Kimbi opererades. Hon börjar bli rätt rastlös men jag försöker hinna med så mycket promenader jag kan. 4 veckor kvar av konvalescensen och jag längtar efter att få börja sätta igång henne igen.

Idag är det dags att göra ett försök att ta bort Kimbis stygn. Ska snart åka till stallet och har utrustat mig med en nagelsax och en pincett. Jag hoppas det ska duga med den utrustningen :).
Det är mycket nu

Som rubriken säger... Det är mycket nu. Kimbi är i alla fall hemma igen. Hon mår väldigt bra och är typ som vanligt. Hon går i sjukhage om dagarna. Jag slapp boxvila på henne och det är jag glad för. Nu kanske Kimbi kan hålla sig på mattan hela vilan. 6 veckors vila blir det, fast jag får promenera med henne så det försöker jag göra så mycket som möjligt.
På väg till Sigtuna

Nu sitter jag och sambon i bilen på väg upp till Sigtuna för att hämta hem lilla underbara Kimbi. Har med andra ord fått klartecken att hon är klar att hämtas.

Ska bli skönt att få hem henne. Jag känner mig inte hel när jag inte har någon Kimbi att åka till om dagarna.
Operationen över

Nu har jag till sist ett par minuter över att skriva hur allt gått med Kimbi. Hon opererades alltså igår och allt hade gått bra. Idag hade hon opererats med laser också tydligen. Jag är inte helt 100 på vad de gjort dock. Har inte fått prata med någon veterinär under denna tiden och har därmed blivit ganska dåligt informerad.

Som det ser ut just nu så får jag hämta henne imorgon i alla fall. Jag och sambon ska försöka åka upp ganska tidigt så att vi inte blir så sena hem. När vi lämnade Kimbi var vi inte hemma förrän ca 22.30. Då blev fet bara raka vägen i säng.

Jag hoppas att det inte tillstöter något nu så jag får hämta hem min lilla älskling imorgon. Jag tycker så himla synd om henne. Hon kan ju inte förstå alls varför hon blir lämnad och "torterad" där uppe. Ska trösts henne massor när jag träffar henne.
Så var det dags!

Då var dagen till sist här. Idag åker jag och T och lämnar Kimbi på Mälardalens Hästklinik inför operationen idag. Det blir en resa på ca 4 timmar för Kimbi, så jag ska bunkra upp med hö i transporten så hon inte får alltför tråkigt.

Nu strax ska jag till skolan först bara. Slutar 12 som senast och sen åker jag till stallet och förbereder allt. Vi ska försöka åka härifrån runt tre. På så sätt slipper vi förhoppningsvis den värsta trafiken genom Stockholm. Önska oss lycka till!