Behöver jag säga mer?

Jag har gått och fått någon form av inflammation i ryggen, så jag har lite svårt att rida för stunden. Idag longerade jag därför Kimbi på banan. Hon var minst sagt taggad.

Jag tänkte börja med att låta Kimbi jogga utan någon inspänning. Något som jag borde lärt mig på sista tiden är att det inte är det smidigaste och något som borde undvikas. Hon tycker nämligen att longering på vanligt vis är fasligt tråkigt. Hon bockade, stegrade och körde caprioler, och lyssnade inte på mig alls. I sitt bus lyckades hon riva sig med brodden på ena bakbenet... Suck. Det blödde mycket men var inte så djupt och hon verkade inte ha ont.

När Kimbi fick på sig inspänningen taggade hon ner lite och kunde faktiskt arbeta ganska bra. Hon taggade dock till när det kom två hästar förbi ridbanan, så då blev det passage oh bocksprång om vartannat. Tur att hon är snygg att se på :). Vi avslutade med lite galoppfattningar i båda varven vilket Kimbi tyckte var väldigt jobbigt till slut. Efteråt gick vi en skön promenad i solen. Underbart med sommartid!
Det tar sig

Idag red jag lite på banan med Kimbi. Den blir bättre och bättre allt eftersom det smälter. Snart är den nog helt bra. Jag längtar till våren så man kan träna fullt ut :).

Grejen när man rider dressyr med Kimbi är att hon gärna blir stressad i samband med galoppen, därav brukar jag inte galoppera så mycket och då endast i slutet av passet. Idag tänkte jag försöka råda lite bot på detta och galopperade ganska tidigt i passet. Dessutom gav jag mig fasen på att hon skulle klara av att galoppera lugnt på fyrkantspåret utan att rusa. Kan bara säga att det gick över förväntat och jag satt och njöt på ryggen. Hon var otroligt fin och hon har verkligen byggt upp en bra styrka i galoppen så hon orkar samla sig mer än tidigare.

Inte nog med att passet gick bra. Solen sken samtidigt och jag red en stund utan jacka. Fick ordentliga vårkänslor där ett tag :).
Nytt täcke!

Idag har Kimbi fått ett nytt täcke. Ett Amigo 1200d, 200g. Hade tur och hittade det väldigt billigt på en shop på nätet. Är utförsäljning på just dessa täcken på många sajter då Amigo 1200d utgått ur horsewares sortiment. Det var precis ett sådant täcke jag letat efter till Kimbi typ halva vintern. Perfekt den här övergångaperioden mellan tjockt täcke och 100g/regntäcke.

Det är rött. Inte supersnyggt på en fux men helt okej ändå. Dessutom ser Kimbi lite mer feminin ut än vanligt. Tycks?