Vårkänslor

Är hemkommen ifrån en träning för William, som vanligt på onsdagar, och jag känner mig lite stolt över min häst. Dressyren har äntligen börjat lossna. Kimbi har blivit mycket mer fast i sin form. Galoppen har hon fortfarande lite problem med men i traven känns hon riktigt fin. Nu har hon dock kommit in i någon period så hon är lite galen. Idag när jag skrittade fram henne för hand utanför ridhuset stod hon på bakbenen och sprang runt i passage och frustade. Men hon slappnade snabbt av när hon kom in i ridhuset.

En sak som Kimbi även börjat med är att hon kickar i galoppen, och går emot och blir sur. Förhoppningsvis är detta bara en period det med, som har att göra med brunst och pälsfällning. Vi får väl se. Kul är det i alla fall inte. Sadeln ligger ju inte vidare bra heller, men jag hoppas inte att det är den som ställer till det. Jag håller på att försöka spara till en ny, men med typ ingen inkomst är det rätt svårt. Har i alla fall lagt undan de 2000 kr jag hade kvar från julklappspengarna. De får väl gå till en sadel om de inte behövs på annat håll innan dess.

Nu börjar det äntligen bli barmark lite här och där så snart har vi en befintlig ridbana igen. Då tänkte jag komma igång med tömkörningen också, så att hon slipper att ha klumpiga matte på ryggen hela tiden också.

Ja, det är så läget ser ut. Själv har jag precis sökt in till höstens högskola, och eftersom inte jag vill flytta ifrån min älskade lilla häst så kommer jag troligen läsa i Linköping eller Norrköping så att jag kan pendla imellan.

Simma Lugnt!Vårsol

Även fast snön fortfarande ligger kvar på marken så har vårsolen äntligen börjat lysa på oss här i norr. En och annan grusväg går att kalla grusväg och inte snöskoterled till sist, och hästarna har börjat fälla sin vinterpäls och vårkänslorna spritter i benen. Kimbi är som ett krutpaket men verkar tycka att det är skönt att kunna sträcka ut sig på barmark.

I övrigt ser vår debut väldigt långt bort pga. Kimbis stora skräck för nya anläggningar. Troligtvis kommer jag får skjuta på min debut och åka på fler Pay and Jumps och åka runt och rida på olika platser för att få henne att coola ned ett par grader. Ibland tycks allting hopplöst och jag håller på att ge upp och sälja henne, men de flesta dagar vill jag inte byta bort henne mot någon annan häst ui hela världen. När hon bara lyssnar utan att distraheras av omgivningen, när man står och myser med henne och får massage i nacken eller när man bara är ute och skrittar i solen och hästen känns genompositiv.

Vi kämpar på här, och det hoppas jag att alla andra gör också. Våren är inte långt borta, och vi går åt rätt håll!Veckan

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här. För dagen snöar det men i förra veckan så var det faktiskt en hel del töande, så lite smakprov på våren har vi ändå fått. Dock resulterar ju töandet i väldigt dåligt ridunderlag tyvärr, så det går inte rida speciellt ordentligt.

I onsdag var det i alla fall en dressyrträning för William, fast det var inte en av våra bättre dagar. Det beror nog dock på att Kimbi fick vila lite där när hon hade trampat sig. Vi hoppas på det i alla fall så att vi inte håller på att gå bakåt i vår utveckling.

Fast Kimbi måste vara en av Sveriges klantigaste hästar. I fredags lyckades hon trampa sig igen, på precis samma ställe som sist. Lyckligtvis var såret ytligt öven denna gång, men jag åkte iväg och köpte ett par boots till damen för att undvika fler trampsår på bak den här vintern. Hon uppskattade dem dock inte vidare mycket utan stod mest och stampade i marken och såg sur ut. Jag hoppas på att det blir vår snart så att vi slipper brodden, eftersom det är dem som är boven i dramat.

I lördags så for vi iväg på löshoppning på Ljungby Ridcenter. Kimbi har inte blivit löshoppad sedan 3-årstestet, vilket den gången slutade med att hästen glömt hur man hoppade så vi fick snällt promenera ut igen, med en Kimbi som visat sig vara livrädd för läktare och publik. Denna gången så var hon inte ett dugg rädd i alla fall och fattade snabbt vad som förväntades av henne, så hon flög lätt över 130 cm, och var väldigt nöjd med sig själv. Jag är också nöjd med henne, min älskade lilla bebis.