Härligt att jobba!

Varit sjuk i en vecka... Och Kimbi har med det fått vila tyvärr. Kimbi får gå lite på lågvarv nu tills dess att jag kommit in i nya jobbet och jag hittat en Medryttare till Kimbi.

Jag måste bara säga, helvete vad skönt och kul det är att jobba! Nu hat jag jobbat 1 vecka och två dagar på nya arbetet som miljöinspektör och det känns väldigt bra. Jag har verkligen längtat efter detta sedan jag slutade gymnasiet i stort sett. Detta är ju mitt första heltidsjobb och det är så skönt! Det är ju mycket mindre fritid nu, men det kommer jag nog in i ganska snart. Måste ju vänja mig vid att pendla också och hitta boende, men på det stora hela så känns det väldigt hoppfullt.

Imorgon åker jag hem till Linköping och sover och passar på att pussa lite på Kimbi. Är som sagt fortfarande sjuk så jag vet inte om jag borde rida eller om det faktiskt får vänta till helgen. Då borde jag ju ha piggnat till kan man ju tycka. Hosta, huvudvärk och snörvlande, välkommen till min värld :).

Att göra något

Vid nyår så bestämde jag mig för att göra något åt min vikt. Jag känner mig inte nöjd med mig själv. Jag försöker tänka långsiktigt och gå ned i vikt långsamt och ställa om min livsstil. Framförallt försöker jag äta mindre portioner. Ingen riktigt diet alltså. Det tror jag inte skulle funka för mig i längden. Jag tror det krävs mer än så för att man ska klara av att hålla vikten i längden.

Så... Utan att gå på diet, äta vad jag vill fast såklart tänka en del på att inte äta snacks och godis i stora mängder, så har jag lyckats gå ned en del i vikt. -4 kg visade vågen idag. Har genom detta lyckats minska mitt BMI (som för övrigt suger) med 1,2. Känns bra att det går pt rätt håll hela tiden trots allt som varit. En del resande, Beyla, lite för lite ridning och promenader. Mycket kan man tydligen göra bara genom att äta i lagom mängder.

Min målvikt är det långt kvar till, men varje gång vågen visar minus så känns det väldigt bra och det sporrar mig att fortsätta. Bara hoppas att jag klarar av att hålla i detta när jag börjar jobba och är hemifrån mycket.


Livet måste fortsätta

Det är fortfarande otroligt tungt att tänka på Beyla, och inte minst tänka på att hon borta. Känns så ofattbart. 

Man får ändå inse att livet går vidare. Det är mycket som händer i livet och på måndag börjar jag mitt nya jobb. Kommer troligen bli otroligt jobbigt men också väldigt kul och lärorikt. Jag börjar bli väldigt nervös faktiskt, men det blir bra hoppas jag.

Sista promenaden med Beyla. Hon envisades med att ha med sig kaninen, och det var bara att acceptera. Kaninen fick följa med Beyla in i döden.
Beyla <3

Väldigt lite uppdatering här, men det har sina orsaker.

Idag fick min älskade hund Beyla somna in.

Älskar dig Beyla <3
2005-01-31—2014-02-04