Snöstorm

Den här veckan har det inte blivit mycket ridning för min del. I tisdags när jag skulle ta in Kimbi så uptäckte jag att hon hade lyckats trampa sig med brodden. Såret var bara ytligt men vid longering så ville hon inte springa. Det fick bli vila och lite kurering i form av linement och promenader ett par dagar. Ont verkade hon dock inte ha då hon lekte som en galning i hagen och hon var väldigt livlig när jag var ute och gick med henne.

I fredags så provade jag att longera henne igen och då var hon precis som vanligt igen och sprang glatt i båda varvet, så förhoppningsvis var det bara en tillfällighet att hon reagerade som hon gjorde och att det inte kommer tillbaka.

Nu i helgen har det dock inte varit så mycket att tänka på att rida, då det varit snöstorm och jag hade ingen vidare lust att ge mig ut i det vädret. Nu är det dessutom svinkallt också så våren känns väldigt långt borta. Imorgon tänkte jag ändå försöka ge mig ut på en lugn tur med Kimbi. Hon behöver någon tag sådär och skritta igång ordentligt efter nästan 1½ veckas vila, med en och annan mindre tur.Bebishäst

Nu har snön legat på marken i flera månader utan att se ut att ha en tanke på att försvinna. Själv önskar jag mig bara vår just nu. Det skulle förenkla ridningen något oerhört. Idag så var jag och Kimbi ute och plumsade i snön, och hon var inte alls glad i att inte få galoppera alls så mycket som hon ville. Jag har varit lite dålig på att rida i veckan så jag har endast mig själv att skylla. Men Kimbi vill inte riktigt förstå att hon inte kan köpa järnet direkt när hon vilat i flera dagar.

Hon är kul lilla Kimbi i alla fall. Härom dagen så gick det förbi en familj med två små barn vid hagen. Kimbi som älskar människor och framför allt barn var snabbt framme med sitt stora huvud och ville kela. Hon är väldigt stor men världens snällaste. Sedan så sprang barnen och då travade Kimbi på andra sidan staketet och ville vara med och leka. Hon är som en liten bebis hon. : )Träningsvärk imorgon

Nu är jag hemma efter en dressyrträning för William och känner redan känningar av den träningsvärk jag kommer ha imorgon. Jag är dock riktigt nöjd över träningen. Dressyren är ju inte min och Kimbis starka sida än så länge, men idag så lossnade det lite. Flyttningarna har vi lite problem med, likaså öppnorna, men hon kändes mer lösgjord än vanligt idag, vilket känns positivt. Flyttningarna och öppnorna är det mest hos mig problemet sitter känns det som. Känns inte som om jag riktigt kommer åt som jag vill med skänkeln. Men men, jag hoppas att det lossnar det med.

Iår är det nya regler för unghästars bakskydd i hoppningen, som gör alla unghästridare ganska förvirrade. De får väga max 200g stycket, vara max 15 cm på insidan och minst 5 på utsidan. Dessuom får de inte ha elastiska knäppningar och måste täcka kotleden. Jag har inte vägt Kimbis skydd än men de håller sig åtminstone inom måtten, så det känns hoppfullt att jag kan använda dem när vi debuterar sen i vår. Nu har ju inte Kimbi några flashiga märkesskydd, men det behövs inte enligt mig. Nu har ju dessutom det bevisats att inte ens de dyraste skydden är tillräckliga för unghästar. Många unghästryttare får istället köpa nya bakskydd som följer de nya reglerna.

Jag börjar längta så mycket inför tävlingar nu. Jag önskar att jag och Kimbi var redo redan idag! Men det är ett tag kvar. Blir förhoppningsvis lite clear rounder fram över i alla fall. Det kommer bli trevligt : )Snö, snö, snö

Snön ligger fortfarande på backen och jag och Kimbi börjar lite smått tröttna på det. Nu är dessutom en skare på vissa ställen som gör att det blir väldigt svårt att rida vettigt. Idag har dessutom Kimbi blivit halvt ihjälskrämd av en skidåkare, för dessa ting är ingenting som hon uppskattar. Hon får så mycket överskottsenergi i det här vädret så hon blir väldigt spooky att rida. Imorgon är det dock dags för dressyrträning för William så då blir hon av med den värsta energin. Ja, om det nu inte blir kasst väder så att vi inte kan ta oss iväg, men vi håller tummarna för att det ska bli uppehåll och inte mer snökaos.

Igår blev Kimbi lite friserad och ompysslad innan vi tog en liten promenad. För en gångs skull kunde Kimbi hålla sig på alla fyra benen under promenaden. Ibland brukar hon tycka att det är så hemskt kul att komma ut och gå lite. Passade på att ta några foton, fast det blev bara mobilbilder men här kommer en bild!


Vill ha vår nu så att jag kan komma ut och klättra så att det blir lite mer rygg och rumpa.
Hon är lite fin i alla fall!
Williamträning

Idag var Kimbi och jag iväg på hoppträning. Stod i valet och kvalet innan om jag skulle åka, men eftersom jag har en så snäll morfar som sandade och plogade vägen (vilket är den värsta delen av vägen) så kunde vi åka. 

Det märktes tydligt att Kimbi inte rör lika mycket på sig nu när det är snö ute. Hon var enormt pigg och stark och jag hade ganska svårt att få igenom förhållningarna på henne. Galoppen är även hennes svagaste gångart vilket inte gör det hela lättare. Men på det stora hela var träningen godkänd. Vi fick arbeta mycket med takten och Kimbi är väldigt snäll att få igenom det med. Ett och annat språng blev lite konstigt men ingen tvekan ifrån hennes sida utan hon var positiv hela tiden vilket är väldigt skönt.

Både jag och Kimbi kommer troligen sova gott inatt, även fast jag brukar få trängas med en golden retriver (min älskade Beyla) och en katt på min 80 cm stora madrass. Jag har en större säng som står och väntar på mig i Mantorp. Jag ska bara ta mig dit och hämta den.

Imorgon blir det nog en lugn tur för mig och Kimbi, men det är tillräckligt jobbigt det, med all den här snön. Just nu hade jag inte tackat nej till lite vår och sommar.Ny blogg

Nu har jag en ny blogg, som ska vara mer inriktad på mina hästar än på mitt privatliv. Min tidigare blogg kommer finnas kvar, men troligen kommer den inte längre uppdateras.