Hovslagaren

Idag har hovslagaren varit och hälsat på hos Kimbi. Det var dags för omskoning av henne. Dock valde jag att låta henne gå barfota denna skoning. Hon har inte varit barfota sedan hon var 4, men eftersom hon ska opereras kändes det onödigt att sätta på nya skor. På många kliniker tar de ändå av skorna innan en operation, då skorna medför risker vid uppvaknandet efter narkosen.

Nu är alltså Kimbi redo inför operationen på tisdag. Själv känner jag att jag bara går och väntar då jag vill ha det överstökat. Jag vill få samtalet om att allt gått bra osv. Nu är jag ju bara nervös och ritar upp en massa hemska scenarier om vad som kan hända. Men nu är det bara 5 dagar kvar tills operationsdagen. Det kommer bara svischa till, med tanke på att det är fredag imorgon.
Ny kategori

Nu har jag gjort en ny kategori här på bloggen. Den heter "Kimbis operation" och där har jag tänkt samla alla inlägg som handlar om Kimbis struppipning och hennes operation. Lika bra att samla alla kommande inlägg på ett ställe. Jag hoppas att det kommer funka bra.En vecka till operation

Idag är det en vecka kvar till Kimbis operation. Jag är väldigt nervös. Idag har mamma ringt till försäkringsbolaget för att dubbelkolla med dem innan operationen. De sa att det troligtvis inte är några problem men de ville ändå prata med min veterinär för säkerhets skull. Jag fick alltså ringa min veterinär (som är underbar!) och så ska hon ringa upp deras veterinär.

Efter en dag i skolan skrittade jag ut en tur på Kimbi i det gråa höstvädret. Var riktigt ruggigt ute så jag fick slänga på Kimbi fleeceländtäcke för första gången denna höst. Kimbi var väldigt pigg men jag har inte ridit henne på ett par dagar så det var inte så konstigt. Men det blev bara skritt och det blev lite kallt i slutet, trots att jag försökt klä på mig ordentligt.

Jag övervägde lite efter gårdagen hur jag ska göra denna veckan, dvs om jag skulle låta Kimbi vila eller rida henne. Kom fram till att jag ska rida lugnt denna vecka trots allt. Dels för att hålla igång henne så mycket som möjligt, men främst för att hon inte ska samla på sig massa överskottsenergi redan innan operationen. Överskottsenergi kommer hon ha så det räcker under konvalescensen i alla fall.
Struppipning

För ett par veckor sedan diagnoserades Kimbi som struppipare. Kort sagt innebär det att hennes ena stämband är förlamat och vidgar sig inte vid andning, vilket gör att hon inte kan syresätta blodet tillräckligt. Vissa hästar kan klara sig ändå, men idag beslutades det att Kimbi ska opereras för detta för att hon ska kunna fortsätta som tävlingshäst.

Operation sker på Mälardalens hästklinik på tisdag kommande vecka. Kommer bli väldigt nervöst. Jag hoppas innerligt på att allting kommer gå som planerat.

Jag tänkte att detta får bli en anledning att börja blogga lite igen. På så sätt kan jag följa vår egen resa i rehabiliteringen efter operationen. Det kommer bli en lång och kämpig höst och vinter för vår del. Huvudsaken är att jag gör det bästa för min underbara häst.