Kväll i stallet

Idag var jag väldigt sen i stallet. Jag sitter som sagt otroligt mycket med min c-uppsats just nu, och har inte riktigt tid för så mycket annat. Det känns ganska jobbigt att jag försummat Kimbi lite sista tiden. Jag hoppas att det ska bli ändring på det nu dock. Men kvällen i stallet var riktigt mysig.

Jag började med att ge alla hästar hö. Kimbi fick stå lös i gången och äta. Så himla mysigt att höra hästarna äta under tiden som jag mockade. Inte nog med det, jag hade Håkan Hellströms nya album i lurarna. Under en otroligt vacker låt fick jag till och med rysningar förser kändes så härligt och mysigt att stå där. <3
Tävlingssäsongen

För ett par dagar sedan löste jag till sist licens för årets tävlingssäsong. Känns verkligen sent men med tanke på järngreppet vintern hållit så är det väl inte så konstigt. Nu har jag börjat kolla på tävlingar. Det ser dock ut som det kan bli svårt att få ihop det. Inom en snar framtid ska jag på möhippa, kattutställning och bröllop. Alla dessa händelser ligger självklart under helger där det ligger potentiella tävlingar. 
 
Den 1/5 har jag tänkt att åka på Clear Round hos min hemmaklubb, Lycketorps Ryttarklubb. Det får bli en möjlighet för att känna lite på Kimbi inför säsongen. Efter det blir det troligen Nykyrka två helger senare. Efter det är jag tyvärr uppbokad två helger i rad så sen hade jag tänkt försöka komma iväg på tävling i Rappestad på nationaldagen. Jag har min sista schemalagda dag den 5/6, vilket gör att jag ska ut på kvällen tillsammans med min klass. Jag funderar dock på om det går att knöka in både detta och tillfixande av häst, för att orka upp och tävla den 6:2. Sounds good?
 
Jag har verkligen ett sug efter tävling nu. Jag vill upp på 110 cm denna säsong. Vi var nära förra året, men Kimbis hälsa satte stopp då. Nu är vi igång och Kimbi mår bättre än någonsin känns det som. Nu ska jag bara försöka hoppträna ett par gånger så jag känner mig trygg på höjden. 
 
Bild från Rappestad förrförra året : ).
 
Och här kommer en bild från när jag hoppade några skutt på Kimbi för första gången sedan clear rounden på Ånestad i början av mars. Kimbi tyckte det var askul och tyckte inte alls vi skulle hoppa låga teknikhinder. 
 Pigg dressyrhäst (?)

För ett tag sedan hade jag Viweka med mig ut till stallet. Hon passade på att fota lite under tiden som jag red. Solen höll på att gå ned så det var inte världens bästa ljus. Kimbi var dessutom fruktansvärt pigg och jag hade inte ridit på ett tag då jag haft problem med ryggen. Kimbi gjorde sig dock lite fin på några bilder. Kimbi och jag har mycket att komma tillbaka till nu efter operationen och vintern. Än så länge har vi ridit en lektion för Pernilla, men jag skulle behöva typ 100 stycken till för att få någon ordning på mitt krutpaket. Jag ger mig dock inte utan jag ska lyckas få henne lugn och harmonisk i dressyren. Det lär väl dock ta 10 år till eller något, men det SKA gå. Jag längtar tills jag har råd med en dressyrsadel så jag kan sitta lite normalt på henne dock även med längre läder. Nu får jag lite stolsits om jag länger lädren då sadeln är väldigt anpassad för kortare läder. Den är dock grymt skön så jag undviker helst att byta ut den. 
 
 
 
 
 Drömoutfit

Jag har en liten drömoutfit till Kimbi på terrängbanan. Än så länge känns en fälttävlansstart ganska långt borta för mig och Kimbi, men till slutet av sommaren hoppas jag på att kunna vara tillbaka i startfållan och kunna flyga över hinder ute på stora fält i full fart. Fatta vad snygg Kimbi skulle vara i den här turkosa färgen? Jag har haft lite svårt att ha denna typ av färg på Kimbi då hon ser rätt maskulin ut när hon är så stor, men nu börjar jag inse att hon trots allt är väldigt snygg i sådan färg, och då borde jag väl ha det? Jag tror hon skulle kunna bli riktigt snygg. Kanske ska köpa det åt mig själv när jag lyckats lämna in C-uppsatsen : ). Det är väl det minsta jag är värd?Mitt liv är galet

Just nu är mitt liv helt galet stressigt. Jag pluggar till Miljövetare och går nu mitt sista år, vilket innebär att jag i stunden sitter och skriver mitt examensarbete tillsammans med en klasskompis. Det är helt sjukt mycket att göra och tänka på, och jag håller på att stressa ihjäl mig. Jag försöker hinna med Kimbi mitt i allt detta också, men det är lättare sagt än gjort. Snart är uppsatsen dock klar, så då kommer en stor sten släppa från mig. Sedan måste jag bara se till att vi får den godkänd också så jag kan få ut min miljövetarexamen.
 
Sedan kommer nästa problem att hitta ett jobb också. Jag sitter och söker jobb nästan varje ledig stund, men än så länge har det inte resulterat i någonting. Jag hoppas att det ska ge någonting bara jag är ihärdig. Förr eller senare borde jag få ett jobb. Någonstans så tror jag mig vara smartare och mer kompetent än många, men jag får tyvärr inte riktigt chans att visa det. Men lyckas de få jobb så måste väl jag lyckas, eller?