Snart dags för nästa koll

I början av nästa vecka är det dags för en ny koll av Kimbi. Då har det gått ca 35 dagar sedan inseminationen men beräknat på storleken på embryot så borde det vara runt dygn 30. Om det nu är något där inne. Det är ju långt ifrån säkert. Det är väl nästan större risk att det inte finns något där än att det är möjligt att det finns något där. Det är i alla fall den inställningen jag har just nu. Det vore såklart helt underbart om hon är fortsatt dräktig, men samtidigt var det väldigt osäkert vid förra undersökningen och därmed så kan vi inte ha sån tur att hon är dräktig.
 
I början av veckan tar vi transporten och åker upp till Salsbro igen. Jag hade först tänkt att undersöka henne hemma, men eftersom det var så osäkert så känns det bättre att den veterinär som tragglat med henne denna sommar kollar. Det tar lite drygt 2 timmar att åka upp, men Kimbi är så van att åka och trivs i gula faran så det känns inte
 
 
som någon större risk i hennes fall. Skulle hon inte vara dräktig kan jag direkt lämna henne där i så fall så kanske vi hinner ett sista försök innan säsongen är över.
 
Det gnager dock lite i mig. Dragon Welt vann i förra veckan femårsfinalen i Falsterbo. Superkul att jag har valt en hingst som verkligen kan prestera. Han är också uttagen till Unghäst-VM som går av stapeln i början av augusti. Det vill ju till att vi hinner inseminera Kimbi innan han åker i så fall. Vad gör man annars? Jag har ingen lust att byta hingst för ett försök denna säsong. Samtidigt känns det dumt att ge upp om det nu finns tid kvar. Nu har detta ändå kostat så mycket hittills så det är lika bra att köra hela vägen ut. Jag hoppas att detta är ett ickeproblem, men det gnager ändå.
 
Spola fram tiden lite så jag slipper undra hur det ser ut där inne i Kimbis stora mage...
 
 Prickigkorv

Utan att överrdriva är det så himla skönt att Kimbi är hemma igen. Vi har börjat skritta lite och Kimbi verkar inte misstycka att det är på tiden. Jag har tänkt att endast skritta fram till den könsliga perioden fram till dygn 40 är över. Om hon nu är dräktig så länge, det vill säga. 


Kimbi har ni vilat i lite drygt 2,5 månad så det blir en försiktig igångsättning för henne. Jag tror ändå att hon mår bäst av att få jobba under dräktigheten. Hon är en liten arbetsmyra som bara älskar att komma ut och röra på sig. Så hon ska få jobba så länge hon tycker det är kul.

Igår när jag kom till stallet såg Kimbi ut som en prickigkorv. Nässelutslag över hela kroppen och huvudet var uppsvullet. Det är inte första gången hon ser ut såhär. Var med om det en gång för ett par år sedan men då såg hon ännu värre ut. Sist gick det bort av sig själv inom ett dygn och på grund av det valde jag att inte ta ut veterinär denna gång heller. Det man gör är att ge den kortison och jag vet inte hur bra det är när de är dräktiga. Idag när jag kom till stallet såg hon dock normal ut igen så vi tog en promenad i det fina vädret och nöjde oss så. Passade också på att tvätta hennes svans som var helt omöjlig att reda ut. Därefter gick Kimbi nöjt ut i hagen igen.

Kimbi är hemma!

Kimbi är hemma igen! Efter nästan 2,5 månad på stationen så kunde jag igår lasta in Kimbi i den gula faran och styra transporten hemåt. Kimbi blev överlycklig, och jag likaså. Hon är bekräftat dräktig, samtidigt som veterinären kliar sig i huvudet. Kimbi har ett embryo i size av ett 15-dagars. Grejen är dock att hon inseminerades den 20 juni och bör således vara på dygn 21-22 någonstans.
 
Enligt veterinären finns det två tänkbara orsaker till att det ser ut som det gör. Det kan vara så att embryot inte utvecklas som det ska och det finns en risk för att hon resorberar. Det var på grund av detta som de behöll henne en dag extra. När de kollade henne igår så såg det i alla fall fortsatt bra ut, även om embryot är fortsatt litet. Den andra tänkbara anledningen är nämligen att det skulle kunna vara så att Kimbi hade ytterligare ett ägg som veterinären missat, som i sin tur släppt senare än det första ägget. Dragon Welts semin hade sett väldigt bra ut så det skulle kunna vara så att den överlevde lite extra inne i Kimbi och på så sätt kunde befrukta ägg nummer två. 
 
Jag hoppas såklart på att det är alternativ nummer två och att embryot kommer fortsätta utvecklas väl. Men nu är det bara att hålla tummarna till nästa koll som är om ca 2 veckor. Skulle hon ha resorberat då så finns det troligen en sista chans att inseminera igen innan säsongen är över. Om allt ser fortsatt bra ut så förväntas ett litet föl titta ut i mitten av maj nästa år.
 
Även om frågetecknen är många och jag har lite svårt att vara glad just nu så känns det där plusset ändå som en otrolig lättnad. Min häst är hemma igen och jag ska njuta av varje dag tillsammans med henne <3.
 
 Låt oss ha lite tur

Ibland så går det snabbt mellan hopp och förtvivlan. Vändningarna är många så man får vara med om man ska vara med i svängarna.
 
I onsdags kollades Kimbi på dygn 14 och hon var tyvärr inte dräktig. Det kändes som ett extremt hårt slag i magen då jag verkligen trodde på att det kunde vara något denna gång. Unghästen i stallet, Stella, var dock dräktig med Fürsten Look och därmed åkte jag upp till stationen och hämtade henne i onsdags kväll. Samtidigt kunde jag också passa på att gosa med min otroligt saknade häst. Hon såg dock ut att må bra och stod och kliade på sin hagkompis när vi rullade hemåt med transporten utan henne där bak.
 
Jag har efter detta lite gett upp, och därför har jag inte orkat dela med mig av mitt nederlag. Jag har känt att det kanske inte blir något föl ändå. Jag har dock tänkt fullfölja säsongen ändå, för då har jag i alla fall gjort allt jag kunnat. Jag fick pepp och medhåll från Kimbis uppfödare så jag fick stålsätta mig mot att bara åka och hämta hem min häst och be henne 1000 gånger om ursäkt för allt jag utsatt henne för.
 
Ni kan inte ana hur förvånad jag blev idag på förmiddagen när jag får ett samtal från Cecilia på stationen. Hon förklarar att de idag hittat ett embryo på Kimbi som de måste ha missat förra veckan. Jag blir chockad och tårögd och så glad! Det innebär att Kimbi KAN bli dräktig! Oavsett hur det går så KAN hon bli dräktig! Embryot var dock väldigt litet så de la in en brasklapp. Hon ska kollas igen senare i veckan och ser allt bra ut då får jag hämta hem henne. 
 
Nu har den förtvivlan jag känt i helgen åter igen bytts ut mot en hoppfullhet. Låt oss ha lite tur nu! 
 Frustration och nervositet

I veckan är det dags för ny dräktighetskontroll av Kimbi efter inseminationen med Dragon Welt. Jag är mer nervös nu än de andra gångerna. Jag drömmer om det. Jag tänker på det konstant när jag är vaken. Att leva utan häst har jag hunnit inse inte är ett liv för mig. Jag vill ha hem min älskade Kimbi! Och helst vill jag såklart ha hem en dräktig Kimbi. 


Nu har Kimbi varit på Salsbro i 2 månader. I två månader har jag levt utan häst. Jag saknar Kimbi och jag saknar stallet. Jag åker ibland dit bara för att få andas häst och pyssla. All Kimbis utrustning är nysmörjd, alla smutsiga schabrak tvättade och bädden i boxen är utmockad och väggarna är skrubbade. Har man ingen häst hemma får man sysselsätta sig med vad man kan.

Om jag nu skulle få ett positivt dräktighetsbesked i veckan så kommer jag troligen slänga mig i bilen direkt och gasa upp till Salsbro. Jag hoppas, hoppas, HOPPAS att Kimbi är dräktig. I annat fall kommer det kännas otroligt jobbigt. Jag vill bara ha lite tur för en gångs skull. Håll alla tummar nu, ok?