Ett samspel mellan häst och människa

När jag var på seminstationen härom dagen kom vi in att börja prata om samspelet mellan häst och människan när det gäller att skapa friska och framgångsrika hästar. Från det ögonblick man tar beslutet att ta föl på sitt sto så handlar det om detaljer. 


Först har vi alla detaljer som vi människor tittar på för att hitta den perfekta matchningen till ditt sto. Det är inte bara första bästa, utan det handlar om att se starka och svaga sidor och granska både sto och hingst i detalj. 

Därefter kommer det stora samspelet mellan ägare, häst och veterinär i att skapa ett föl. Veterinären kollar på detaljen för att avgöra det perfekta tillfället att inseminera för att ha störst chans till att lyckas. 

Därefter behöver du vänta i 11 långa månader och sedan tillsammans med ditt sto hjälpa ett nytt föl till världen. I dessa 11 månader är det detaljer som har betydelse. I utfodring och omskötsel och kärlek. Om du inte skulle göra allt detta för ditt sto kanske allt skulle vara förgäves. Det finns såklart inga garantier för att allting går vägen ändå, men man gör ändå de små sakerna för att förbättra oddsen för ett bra slutresultat.

När ett nytt liv sedan är fött följer ett helt liv av detaljstuderat samarbete mellan häst och människa. Det är de små detaljerna som kan skapa en vinnare, men som också kan förstöra så mycket. Det handlar om allt ifrån hovslagare, träning, utfodring och omvårdnad. Att hitta en specifik plan för varje individ. 

Allt detta är så otroligt fascinerande och jag blir bara mer förundrad ju mer jag tänker på det. Jag gör mitt bästa för att lyckas med alla detaljer och samspela med Kimbi. Tillsammans är vi ett team. Det har vi varit länge och förhoppningsvis kommer vi vara det en lång tid framåt också.Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: